Yousef och tandläkaren

Inatt kunde Yousef inte sova, han va hos tandläkaren igår för att han hade ont, de gjorde inget åt saken förutom att laga en annan tand som va sönder. Men inatt kunde han inte sova, så tidigt imorse ringer han till de och säger att han har jävligt ont i sin visdomstand som håller på växer ut. Nu ligger Yousef på hotellrummet och tar igen sin sömn, han har fått sin visdomstand avdragen så han lider fortfarande lite grann.

Annars då? Igår kväll var vi som sagt och kollade på fotbollsmatchen...jag och två till hejade på Portugal medans 6-7 andra hejade på Spanien..men men.
Som jag alltid säger; BOLLEN ÄR RUND OCH ALLT KAN HÄNDA!
 

Portugal vs. Spanien

Ikväll ska vi kolla på Portugal - Spanien matchen.
Jag hejar på Portugal och Reem hejar på Spanien. Så det lär bli krig mellan oss haha..(Stackars Yousef som hatar fotboll)
 


Här tar väldigt många fotbollen seriöst. Man ser efter varje kväll flertal bilar som åker runt med flaggor på taket eller ut genom fönstret med hög musik och jubel.

27/6-2012

Godmorgon skulle man kunna säga, men vi har varit vakna ett tag.
 
Vi har inga särskilda planer för idag, förutom att Yousef måste boka en tid hos en tandläkare.
Ikväll däremot är det som sagt Semifinal i EM, Portugal mot Spanien. Den får vi definitivt inte missa!
 

Utsikten från villan vi bodde på i bergen

 
Bättre sent än aldrig. Så såg det ut från villans balkong, och än var vi inte på översta våningen utav villan.

Allô Taxi

Här i Libanon heter Taxi bilarna Allô Taxi hahaha..tråkig humor som förmodligen bara jag och Yousef förstår..

Senaste dagarna

De senaste dagarna har vi inte haft tillgång till internet.
Såhär har det sett ut hur som helst: I fredags åkte vi till bergen som ligger 2h ifrån oss. Där i bergen har Yousefs kusiner en villa, så vi tillbringade natten där tillsammans med Reem och Mayssa, när vi vaknade på lördagen gjorde vi oss i ordning för att åka till en strand som heter Sour, ligger ca 1h och ½ från oss men nära till villan. Vi tillbringade hela dagen där och åkte sen vidare tillbaka hem.
Samma dag bestämde vi oss för en utgång med Reem, Mayssa och Hamodi. Vi drog till ett ställe som heter Fame, där spelas det arabisk musik.
Vi tog ett bord, vi dansade, vi skrattade, vi hade skit kul.
I söndags var alla helt slitna så ingen orkade göra något speciellt. Vi drog bara en snabb sväng förbi ett event för Blood donation donors. Ingen utav oss donerade dock blod, inget fel på att inte göra det, för min del får jag inte pga hjärtproblem, Yousef.....han snålar väl bara lite haha nää skämt o sido.
Orkar inte skriva mer!!
Här kommer en bildbomb.

Badet igår

Igår var vi och badade, jag solade, Yousef har ju bränt sig och har flagnat som fan på ryggen så all färg har blivit fläckigt. Han avstod solen igår och låg under parasoll. Jag har bränt mig bara liiite på benen, men det är bra idag.
Idag har vi inte särskilda planer, men jag behöver nog dra någonstans och noppa mina ögonbryn och fixa till mina naglar lite.
Det stör mig på att jag har börjat bita på de igen. Det är så billigt här att fixa till de, så why not.

Sola och bada

Idag är vi ute och solar och badar. Måste kämpa på med brännan ;)

+++++

17/6

Vi vaknade upp sent idag, vid 12 tiden, vi sov ut verkligen. Duschade snabbt och åkte till Yousef's moster där hela släkten skulle samlas för att äta.
Senare mot eftermiddagen drog vi tillsammans med Ali's mamma och bror till Zaituna Bay för att fika, det är jätte fint där, en massa caféer vid hamnen.
Efter det drog vi hem till de och satt där ett bra tag. Nu är vi tillbaka till hotellet och vi är rätt så sega.
Imorgon ska vi äntligen ut och bada och sola igen, Yousef's bränna har lättat sig nu.
Tanya, Alis mamma och Hadi (Alis bror)

De söta barnen i Libanon

Söta bilder på Tala och Hamada, tagna igår.


Yousef's snygga bränna

Hahahahaha jag dööörrr!!!
Men detta var igår, idag är det mycket bättre.. Så blir det om man börjar med morotsolja istället för solskydds faktor..

Water

Såhär ser vårt kylskåp ut, andra gången vi har fyller den nu..Massa vatten, Ayran, Juice. Vi har lite chips (Doritos och Fantasia) samt nötter uppe i skåpet.

Vi har varit hos Yousef's farbror idag, grillat och ätit en massa god mat.

Bild från idag

EM

Tja, sorry för dåligt uppdatering! Men vi vaknade upp imorse av att Reem (Ali's syster) ringde från vårt hotells reception och sa "jalla jag är här kom vi ska ut en sväng" haha. Vi drog till hamnen där man kan sitta i en kafeteria och fika, därefter åkte vi hem till de, åt lite och sedan drog vi iväg till olika bilfirmor och kollade bilar. Reem ska köpa en ny bil. Just nu sitter vi hos Yousef's moster, leker med Hamada och snart ska vi ut o kolla på EM match! Jag som älskar fotboll kommer älska att se på matchen!
Försöker ladda upp en bild från mobilen men WiFi här är världens segaste!

Bilder från idag!

Vi har bränt oss, speciellt Yousef som fått världens snyggaste bränna haha..
Imorgon tar vi en vilo dag från allt solande.

EPIC

Vi sitter just nu på lobbyn igen, vi kom hem från Yousef's kusiner vid 18 tiden, vi lekte lite med barnen (Hamada och Tala) och gav de sina presenter.
Vi somnade i ca 2timmar och är helt sega. Vi får absolut inte somna igen för vi ska kunna somna ikväll så vi vaknar på morgonen och inte mitt i natten..

Hoppas vädret är OK i Sverige, här är det jätte varmt.
Både jag och Yousef har bränt oss, haha!
Yousef mest, han har fått snygga ränder på axlarna nerför armarna ända ut till fingertopparna..imorgon ska vi arbeta mer på solbrännan på stranden.

Riviera

Vi landade vid 3 tiden inatt, kom till hotellet strax innan 4 och sov ingenting för vi skulle upp och äta frukost efter drygt 2 timmar, så vi passade på att packa upp alla kläder och la in allt i garderoben.
Tidigt imorse drog vi till Yousef's moster, vi satt där i ca 2timmar, åkte iväg och köpte en massa vatten för att fylla vår kylskåp. Därefter ville vi ut i det härliga vädret, sola och bada. Så vi drog till Riviera, där satt vi och solade och badade i ca 3 timmar.

Nu sitter vi på lobbyn och surfar lite, innan vi ska upp och duscha och sedan träffa Yousef's kusiner.
Det är så sjukt varmt här och ett väldigt vackert land.
Slänger upp några bilder nu, lägger upp fler senare, interneten är lite seg just nu.

Lämnar Sverige!

Om några timmar lämnar vi Sverige, vi åker om ca tre timmar till Arlanda, och känslan utav att vara i Arlanda, har checkat in och sedan sätta sig på flyget är underbar. Vi kommer sakna våra nära o kära så oerhört mycket!!! Måste se till så min mamma (tanyas mamma) har fixat Skype!

1 day & 15 hours

Vi har börjat packa och har skrivit en check lista, så att vi inte glömmer något. (lär väl hända iallafall)
Vi är lite smått oroliga över vikten, hur tänker flygbolagen egentligen, vi får liksom bara ha 20kg bagage, och 10kg handbagage, vi är borta i 5 veckor. Det är inte så att vi endast behöver tre-fyra par shorts, några linnen för en veckas semester.
Jaja, i värsta fall får vi lösa det på något sätt.
Nu är det endast 1 dag och 15 timmar kvar, tills vi åker iväg på vår stora äventyr tillsammans!
RSS 2.0